Energie voelen verschuiven vanuit bewustzijn, lichaam en geest

 

Stel we hebben behoefte aan verbinden (of iets anders) en lopen ergens heen wat op het eerste gezicht fijn lijkt, doch iemand laat merken niet welkom te zijn of het is niet wat het leek en we bewegen daarin moeiteloos mee, we gaan niet spelen of vechten met grenzen, wat zou het leven dan brengen na slechts een paar tellen ? en waardoor kunnen we ons vervuld en tevreden blijven voelen ongeacht wanneer iets (anders) in onze fysieke realiteit verschijnt ?

 

Mannelijke energie is verbonden met oplossingsgericht zijn en daadkracht. Vrouwelijke energie is verbonden met aanwezig zijn en blijven ongeacht de omstandigheden. Hoe gaan deze twee samen in harmonie ? De zee kan het je laten ervaren. Zwemmen en drijven in zee, ook als deze onstuimig is, laat ervaren dat er golven over je gezicht rollen die je niet aan zag komen. Zo is ook het leven, wild en onvoorspelbaar kunnen er via mensen of situaties emoties (golven) worden getriggerd. En emoties zijn als kinderen die wensen maar 1 ding, zoals die golf over het gezicht, direct ontvangen worden. Ontvangen worden zonder dat er een vraag- of ademtechniek of oefening op moet worden los gelaten om de golf die alweer voorbij is te bedwingen, want wat blijft er dan over van je zwem- en levensplezier ? Niet dat je geen hulpmiddelen kent ter verwelkoming van emoties, maar juist doordat je ze wel kunt dromen, is het op gegeven moment gedaan, zoals in mijn overgang van conceptueel naar intuïtief fotograferen, alles wat ik had geleerd liet varen, ik was toe aan PLEZIER. Wat je verwelkomd keert terug naar eenheid (de zee). Wat je probeert te bedwingen wordt groter en keert uiteindelijk ook terug naar eenheid. Kun jij iets als zijnde reeds verwelkomd ervaren en laten voor wat het is, zoals het golfje. Benieuwd zijn naar wat je naast gewoon blijven drijven spontaan kunt doen wat niet is te bedenken en laten opborrelen vanuit de diepte van de zee die je bent ? Wat laat jij groeien in je leven. Ben je niet groot (volwassen) genoeg om de gradaties daarvan in alle toonaarden te ervaren ?

 

AANwezigheid is, aanwezigheid ervaren kan met open en gesloten hart, want zij is als de zee die erdoor heen beweegt. We worden de zee wanneer we niet meer in hoeven gaan op de golven en ze even gemakkelijk laten komen dan gaan, zijnde 1 pot nat. Zodra golven die uit jou voortkomen, opkomen kun je de neiging zien er van alles aan en mee te doen. Waar je misschien eerder erom kon lachen kan het een ander moment serieus voelen en wens je alles en iedereen ver - op afstand te houden. Waar dat eerder niet ok was want je moest je hart openhouden om de levensenergie niet te blokkeren kun je dit zien voor wat het was, zijnde een deel die zich er met goede bedoeling mee wilde bemoeien. En wat zou er gebeuren zodra dit niet meer hoeft ... 

 

ik ben bewustzijn van de zee

De zee ziet ons

Dag lieve golven

Hoe gaat het?

ik eb en vloed, zeggen ze

Wat hebben jullie?, zeg ik

eb en vloed tegelijkertijd

'Kan dat en doet dat zeer ?'

dat weet ik niet, zegt de zee

het gebeurt door me heen

als woelige barensweeën

ik kan het hebben

want ik ben ruim genoeg. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.