over mij

Sinds 2010 heb ik conceptueel werken ingeruild voor fotograferen vanuit mijn intuïtie. Het behalen van de hoogste kwalificatie in portret en modefotografie bij de BIPP in Engeland was de aanleiding. Wat ik in elf jaar had geleerd, zware apparatuur en energie heb ik losgelaten. Althans het laatste heeft mij los gelaten via oefening baart kunst. 

 

Zo heb ik boeken samengesteld en beheer een rijke collectie fotokunst, waarin mijn visie tot uiting is gekomen, met als mijlpaal de Zeeuwse vredesspreuk. In een ervaring met wie lijnrecht tegenover me stond, ervoer ik iets wat mijn bestaan probeerde te ontkennen. Dankzij daar iets goeds in te zien is R & E ontstaan. Na jaren van worstelingen en bijna dood ervaringen, thuis en in zee, begin ik langzamerhand in de leegte van het niets een volheid te her - inneren die door niets is te evenaren. Dankzij deze ervaringen ben ik, ontspannen naar boven gekomen dit geschenk te delen. De opmerking 'je bent geen koningskind', hielp me te verwoorden dat we allen koningskinderen zijn op weg naar huis. En waar 'hier kun je niet van leven' me ooit het tegendeel deed bewijzen, werd mijn adem het enige antwoord. Zo werd de (innerlijke) vijand een bondgenoot tot leven wat Samen gevierd mag worden. Mijn adem begeleid me trager en dieper in mijn lichaam waar de levenskwaliteit gestaag verandert. 

 

De collectie fine art foto's kenmerkt mijn stijl in zeggingskracht en kleurgebruik. Close ups en contrastrijk beeld heeft plaats gemaakt voor een alomvattende ruimte waarin de totale mens letterlijk en figuurlijk samenvalt met de natuur en zijn oorsprong.

 

Betekenis Legend of Lies: wat overblijft IS, zowel uniek als universeel.