Fotokunst kopen zonder te kijken dan iets van de making off te lezen

Wie vloeien voort tot ?

      Wat vloeit voort in EEN ?

Wat, Wie, Wat, Wie is dat ?

 

Wil jij verrast worden of iemand verrassen met een kunst kadootje of kado? welkom een vanaf bedrag te doneren en daarop afgestemd formaat (vanaf 6 x 6 cm incl. omlijsting) van het nieuwste kunstwerk binnen afzienbare tijd te ontvangen in de brievenbus of op afspraak in de galerie. Liever het allernieuwste wat eruit gaat rollen ? merk dat op bij opmerkingen en alles is een verrassing, zo ook het moment van levering en ontvangen. Mooie beoefening in geduld en vertrouwen.

 

Spontaan uit het niets verschijnen en om die reden het meest vervullen en verwonderen, dat is wat beeld en leven vanuit intuïtie doet en geeft. Het is een verademing dat de ratio er niet aan te pas komt dan de praktische handelingen uit te voeren. De ratio kennen we vanuit conditionering in een energie van spanning alsof er iets vanaf hing en dat deed afscheiding ervaren. Beeld verenigt en heeft de ratio meegenomen in een alomvattende heerlijk ontspannen ruimte waar creaties vanuit gemak ontstaan en door ons heen kunnen gebeuren.

 

Als fine art fotografe ben ik visueel en intuïtief ingesteld en laat beeld door me heen gebeuren vanuit mijn visie, ontspan en kom tevoorschijn. En nu ik dit schrijf is ontspannen niet nodig. Het is namelijk al gedaan, ontspannen is al wie we Zijn. En al ervoer ik als mens iets anders dan dat, het deed niets op of af aan het beeld. Sterker nog, op een, in mijn beleving, dit is mijn dag niet, rolde er iets uit, wat ik niet kon geloven. Dat kan een geruststellende gedachte zijn, toegepast op het leven. Ontspannen is wie we Zijn en hoe we dat beleven en waar we focus houden, doet niets op of af aan wat eruit rolt in je leven.

 

Of zou dit anders zijn ? De kracht en vrijheid van wie we zijn is en stelt geen voorwaarden. Het is prettig in die alomvattende ruimte te zijn en te ervaren dat Al is ontvangen en gegeven. Wie weet gaat het leven andere vormen aannemen, een vorm die ik herken uit mijn kunst. De fascinatie voor de ratio en uiterlijke verschijningsvormen verschuift naar het wezen wie we Zijn, andere focus yoehoe ! 

 

Woorden kunnen ook vanuit het niets omhoog komen en voelen dan anders. Wat ik leuk vind aan te bieden is iets van die verwondering en verrassing. Het was anders gelopen merkte ik, de componenten die meedoen tot het eindresultaat dienden zich binnen een korter tijdsbestek dan 6 jaar aan. Het beviel me daar iets mee te doen zoals ik het tegenkwam. Een zeemeermin uit zand gemaakt die leek op een zomer versie van een sneeuwpop. En een mooie lange opstuivende water interactie met de zee, welke een kitesurfer achterliet. Verder had ik zin om via de zelf-ontspanner me tot leven te wekken in een nieuwe grotere her-innerde ruimte in mezelf. Wat zou hieruit voortvloeien in een montage van een paar beelden tot EEN ?

 

En niet voor niets gebeurt het dat een andere foto uit het archief riep en wachtte op voltooiing. De ratio kan misleidend zijn en daar hoeft niets aan veranderd te worden. Ik keek en volgde ook de andere ingeving met de fontein waarin een regenboog zichtbaar was die is verdubbeld. Het is een sterk gevoel, als twee handen op een buik, dat is het, de ratio dienaar van het hart en directe weten. Dit moment was aangebroken in mijn leven. Dat ik de fascinatie voor de ratio had verloren, het plannen, analyseren, proberen begrijpen waarom dingen lopen zoals ze gaan, ontvangen van emoties, transformaties, droomduidingen, astrologiebeschrijving etc. Door hier niet meer op in te tunen blijft Zijn over, wat een verrukking is dat.

 

Het Zijn schijnt al en scheen ook door in de eerste samenstelling van beelden. Ik heb besloten beide te behouden, het lijkt een kwestie van smaak welke de voorkeur heeft in het moment. Gemakkelijker als je niet hoeft te kiezen en je je gewoon kunt laten verrassen om te beseffen dat er al is gekozen, het schijnt door alles heen. Ik ben blij het midden te zijn wat vervuld, blijft verwonderen en verrassen, dat is waarop ik, ja ik wil, heb gezegd.