Verzoening, R & E

De weg van de minste weerstand en geen inbreuk meer proberen te maken op de levensstroom die door ons heen beweegt en ons voor is. Bij het stilvallen van streven en de zoekbeweging (dit kan het niet zijn, het kan beter etc.) kunnen we vervulling ervaren. Het leven is ons voor, het heeft geen zin je daarmee achteraf te bemoeien vanwege ... wie we al Zijn, tenzij je dat keer op keer wilt blijven ontkennen. Het ego doet dit doorgaans liever dan sterven. Eenmaal gestorven en opgelost kan het ego dat weer willen herbeleven, waar de mooiste thuiskom ervaringen degene zijn die spontaan gebeuren en ons toevallen. Dit doorzien en het nu volledig ervaren, hoe het dan ook door ons heen beweegt, is wat overblijft, een ware eerbied voor het mysterie van leven, wat niet is te bevatten, laat staan controleren. Is het geen giller dat we onze tijd hebben gevuld met mosterd na de maaltijd, waar we de maaltijd nog niet echt hadden geproefd ? Het is nooit te laat de vulling te laten en voeding te genieten van eigen bodem. Daar maakt het niet uit wat de ratio denkt of zegt, het is bijvoorbaat ontvangen. Het handelen komt voort uit diepere grond waarin de ratio is meegenomen iets te ervaren wat niet te bedenken was en is. Liever avontuurlijk leven en wie we echt Zijn bevestigen.

 

Hier gaat het boek over wat zichzelf schrijft in 'avonturen met Fuego, verzoening met het leven'. Sinds de ontmoeting met Fuego begin 2021 en het 'ontvangen' van dit Zeeuws melkschaap die vurig zijn kop in haar buik duwde en niet accepteerde dat ze wegliep, is een intieme vriendschap ontstaan waarin hij later op die manier een hooglander ontving. Je kunt je voorstellen wat er zou gebeuren als hij even tegendruk zou geven en worstelen ... 

 

De eerste vraag van iemand naar deze levensstijl ontstond tijdens een spontane ont-moeting. Een jongeman kwam na een korte begroeting achter haar aan met een oprechte vraag. En zo ontstond een open dialoog over hun leven. Hij had wat zij lange tijd had geambieerd en zij had wat hij was vergeten en naar terug verlangde. 'Er wordt meer aandacht van me gevraagd dan ik kan leveren' is wat hij vertelde. 'Hoe ga je hiermee om' had ze gevraagd. In zijn antwoord herkende zij iets uit haar verleden. Zij vertelde hoe ze vervolg had gegeven aan wat van harte en vanzelf ging. Hij vroeg hoe hij dit kon toepassen in zijn leven. Op dat moment besefte ze dat haar gestrande relaties en plannen, ruimte hadden gegeven emoties te ontvangen en voelbaar oude energie tot nieuwe energie was getransformeerd. Ze wist dat het kon en was begonnen met een middagje doen waar zij zin in had, ongeacht de kritiek die slechts een afspiegeling was van de ratio/ego delen die worstelden voor hun bestaan. Totdat ze mogen oplossen (levend sterven) en aanwezig komen, voelbaar als EEN geheel in ons lichaam en veilige thuishaven, waar het échte bestaan IS. Hoezeer ze ook de vorm waar de jongeman in zat had geambieerd, haar was het ervaren van de inhoud R & E toegevallen en daar was ze opeens erg dankbaar voor.

 

De vrouw kan worstelingen en weerstand via de leeuw ontvangen. Ze had hem lang geleden reeds in de bek gekeken. In het ontvangen komen ze samen en worden ze EEN. Het is een koninklijk ontvangst ongeacht welke kleding ONTVANGEN te worden met wat aanklopt, in een breed scala van menselijke eigenaardigheden. Het is in deze verbinding dat ze harmonie en rust ervaren. Het is in de belofte dat er open is gedaan, ongeacht hoelang er wordt aangeklopt, waar het IS, te her-inneren. Een intimiteit van binnen die niemand haar had kunnen geven, eer ze hem niet eerst in elk van haar lichaamscellen had ervaren. Haar fine art foto met vlinders herinnerde haar dagelijks aan deze heerlijke ervaring.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.